020 422 08 05 | 010 210 70 95 info@goedwerkfoundation.nl

Wie zijn wij

Goedwerk Foundation is een stichting die ongedocumenteerde migranten ondersteunt en begeleidt bij vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst. Sinds de oprichting in 2012 hebben we al meer dan 300 mensen geholpen met een succesvolle en duurzame terugkeer.

Elias Brhane is de oprichter van Goedwerk Foundation. In 1978 is hij zelf als vluchteling vanuit Ethiopië naar Nederland gekomen. Hij weet als geen ander wat het is om je eigen land te verlaten en in een vreemd land je weg te moeten vinden. Op het moment dat Elias Brhane wel een verblijfsvergunning kreeg maar velen van zijn landgenoten niet, heeft hij meer en meer gezien hoe moeilijk het leven voor ongedocumenteerde vreemdelingen is. Met leed zag hij de moeite van hen aan, waaronder een groot deel van zijn landgenoten. Aan de ene kant is er de wil om terug te gaan en aan de andere kant de angst om terug te keren. Elias wil graag deze mensen helpen bij de patstelling waar men soms in terecht komt. Door een gedegen voorbereiding in Nederland en nazorg te bieden in het land van herkomst, wordt terugkeer een duurzame oplossing. Door zijn persoonlijke ervaringen weet Elias snel het vertrouwen van de doelgroep te winnen.

Onze collega’s hebben ieder hun eigen expertise en achtergrond. Het zijn ervaringsdeskundigen, professionele hulpverleners en vaktrainers. We kunnen mensen te woord staan in het Tigrinya, Amhaars, Arabisch, Pashtu, Urdu, Punjabi, Farsi, Engels, Spaans, Frans en Nederlands.

Missie

Goedwerk Foundation streeft ernaar om mensen die Nederland vrijwillig verlaten voor te bereiden op een succesvolle en duurzame terugkeer.

Visie

Het is ons doel dat iedereen die terugkeert succesvol is in het land van herkomst en gelukkig is om terug te zijn.

Meer informatie?

Neem contact met ons op voor verdere vragen of een afspraak. 

Bezoekadres

Entrepotdok 19-A
1018 AD Amsterdam

Karel Doormanstraat 331
3012 GH Rotterdam

Contact

info@goedwerkfoundation.nl

T. 020 422 08 05
T. 010 210 70 95 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 17:30